Optione - Ochelarii cu personalitate
 
0 lei / 0 produs(e)
  • Nici un produs in cos.
0

Termeni

Tulburări de vedere

Miopia este un defect al vederii care se manifestă prin imposibilitatea de a distinge clar obiectele situate la o distanță mai mare. Aceasta se întâmplă deoarece razele paralele, ce vin de la un obiect, atunci când traversează globul ocular, se focalizează înaintea retinei, permițând doar distingerea obiectelor situate la o distanță mai mică. Globul ocular al persoanelor mioape este mai alungit, fiind nevoie de lentile divergente pentru a corecta vederea. Este o condiţie moştenită care se descoperă de obicei în jurul vârstei de 8 – 12 ani şi avansează odată cu dezvoltarea organismului. Între 20 şi 40 de ani modificările devin nesemnificative

Hipermetropia apare atunci când globul ocular este în mod neobişnuit mai scurt, astfel că razele de lumină nu sunt focalizate pe retina ci în spatele acesteia. Este o condiţie de obicei moştenită. Persoanele cu hipermetropie văd neclar la toate distanţele şi trebuie să depună constant efort de acomodare pentru a focaliza, fapt care duce la încordare, dureri de cap şi oboseală oculară.

Astigmatismul apare când corneea prezintă curburi anormale şi are mai degrabă o formă ovală decât rotundă. Pentru persoanele cu astigmatism, toate obiectele, atât apropiate cât şi îndepărtate, sunt deformate. Imaginile sunt înceţoşate datorită faptului că unele raze de lumină sunt focalizate, iar altele nu.

Prezbiopia este un fenomen natural asociat cu înaintarea în vârstă, caracterizat prin faptul că lentila ochiului – cristalinul – în mod normal moale şi flexibilă, devine tare şi mai puţin elastică. Acest lucru face ca această lentilă să nu mai poată focaliza la fel de bine lumina care pătrunde în ochi de la obiectele de aproape, cauzând astfel vederea în ceaţă la distanţa de citire. Prezbiopia nu este o boală, este o parte normală şi naturală a procesului de îmbătrânire şi are loc la aproape toată lumea în jurul vârstei de 40 de ani.